Tavaszi virágok

Tavasz a legalkalmasabb évszak, hogy megfigyeljük a gyermekekkel a természet újjáéledését, a természet kincseit, szépségét. A CIMBORA csoport gyerekeivel már szót ejtettünk a kora tavaszi virágokról, így anyák napja közeledtével a kertben pompázó virágokat figyeltük meg.

A projekt megvalósítása a koronavírus járvány miatt online formában valósult meg. Megbeszéltük a gyerekekkel és megfigyeltük milyen tavaszi virágokat ismernek, bemutatták milyen virágok illatoznak az ők kertjükben, illetve teraszukon. Énekeket, mondókákat, meséket hallgattunk, illetve tavaszi virágokat festettünk, ragasztottunk. A szülők segítségével minden gyermek virágot ültetett cserépbe illetve kertbe (kinek milyen lehetősége volt így karantén idején).

A tavaszi virágok projekt sikeresnek bizonyult, minden gyermek bekapcsolódott. A projekt feldolgozása során, sok érdekes dolgot tudtunk meg a tavaszi virágokról. A gyerekek bemutatták fényképpel, videóval az elültetett virágokat, amelyet majd ők maguk fognak gondozgatni, ápolgatni.